JerkyBox

O nas

Fusion Jerky, to produkty które stały się częścią amerykańskiej kultury za sprawą KaiYen Mai, która to urodziła się w rodzinie pasjonującej się sztuką tworzenia tradycyjnego azjatyckiego suszonego mięsa poprzez kultywowanie niepowtarzalnych smaków o miękkiej i delikatnej konsystencji. Przez prawie 50 lat rodzina KaiYen doskonaliła rodzinne przepisy, które przeszły z pokolenia na pokolenie. Dorastając w Bay Area, KaiYen zainspirowało „połączenie” amerykańskich smaków z wysokiej jakości wołowiną, tak aby stworzyć najlepsze, całkowicie naturalne suszone mięso, które będzie bezglutenowe, bez konserwantów, bogate w białko, o niskiej zawartości sodu. My jako miłośnicy długich wypraw górskich oraz prawdziwi smakosze, odkryliśmy niezapomniany smak Fusion Jerky. Dlatego połączyliśmy siły, by stworzyć JerkyBox – Podzielić się naszą pasją i smakiem z całą Europą! Jesteśmy pewni, że każdy, kto spróbuje Beef Jerky, poczuje w sobie siłę i motywację do realizacji swoich marzeń!

zMotywowana&zaInspirowana

Pomysł na Fusion Jerky przyszedł do KaiYen, gdy zdobywała Kilimandżaro, najwyższą górę Afryki. Wówczas potrzebowała produktu  bogatego w białko. To było jej niezbędne podczas 6-dniowej wędrówki dla tego wyczerpującego wyczynu. Podstawowe potrzeby żywieniowe zapewniające optymalną wydajność i walory smakowe, które zmotywowałyby ją przez najtrudniejsze dni na szlaku. Fusion Jerky stanowi produkt o wysokiej zawartości protein, który jest wprost stworzony jako idealna przekąska dla sportowców, ochotników na długodystansowe wyprawy bądź po prostu dla koneserów smaku, którzy wolą sięgnąć po bardziej wytrawną niż słodką przekąskę w ciągu dnia.

SUSZONA WOŁOWINA TWORZONA W 100% Z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW!

Kontrola nad jakością ma dla KaiYen kluczowe znaczenie, dlatego w 2012 roku zdecydowała się zbudować własny, najnowocześniejszy zakład przetwórczy w wiejskim miasteczku Scottsbluff w Nebrasce. Dzięki temu KaiYen miała pewność, że każdy krok proces spełnia jej rygorystyczne standardy smaku, tekstury i najlepszych składników. 

Do produkcji Beef Jerky wybierane zostają jedynie wyselekcjonowane, kawałki wołowiny pochodzącej od sprawdzonych hodowców bydła. Dzięki oryginalnym marynatom i procesom suszenia, produkt dostarcza niezbędne źródło białka i wyśmienitych doznaļ smakowych. Bez względu na to, czy wspinasz się na górę, podnosisz ciężary czy stajesz przed innym sportowym wyzwaniem, nasze przekąski sprawdzają się doskonale. 

Wyprodukowane ręcznie na naszej farmie w stanie Nebraska, ich zdecydowanie unikalny smak będzie cię inspirować do podejmowania wyzwań w każdym miejscu.

JAK POWSTAJE FUSION JERKY? KROK PO KROKU

Ciekawi Was jak wygląda proces suszenia mięsa? Chcielibyśmy Wam opowiedzieć o procesie przygotowania Jerky, który jest naprawdę fascynujący.

Musimy mieć absolutną pewność, że używamy tylko najlepszego mięsa w naszych zakładach. Wszystkie nasze dostawy pochodzą wyłącznie od sprawdzonych dostawców, którzy gwarantują nam najwyższą jakość mięsa. Wybieramy tylko najchudsze kawałki szynki wołowej, które ręcznie kroimy na cienkie plasterki i dokładnie oczyszczamy z wszelkich zbędnych elementów. Takie podejście daje nam gwarancję, że nasze jerky ma nie tylko głębię smaku, ale także pełen wachlarz wartości odżywczych.

Drugi etap jest kluczowym elementem całego procesu. Pocięte kawałki ligawy są wrzucane do autorskich marynat, złożonych z najlepszych i starannie dobranych przypraw. To właśnie one nadają głębię smaku naszym przysmakom. Każdy kawałek jest zanurzany w marynacie na odpowiedni czas i sposób, aby zapewnić mu intensywność smaku. Mieszanie ligawy z marynatą jest procesem, który nigdy nie daje przewidywalnych wyników. Każdy kawałek naszej suszonej wołowiny jest wyjątkowy i oferuje niepowtarzalne doznania smakowe. W paczce Fusion Jerky czekają na Ciebie wyjątkowe smaki, których nie znajdziesz nigdzie indziej.

Teraz jest czas, aby zamarynowane mięso mogło odpocząć. Trzeci etap to okres (około 24 godzinny), podczas którego aromat marynaty dokładnie wnika w kawałki mięsa, nadając im pełny smak.

Gdy już jesteśmy pewni, że wołowina spełni wymagania najbardziej wymagających podniebienia, kładziemy plasterki jerky na sita ze stali nierdzewnej, gdzie w trakcie suszenia wołowina stanie się jerky. Proces ten jest bardzo wymagający i przypomina układanie setek tysięcy pojedynczych kawałków mięsa w precyzyjny sposób.

Teraz czas na ostatni etap, czyli suszenie. Zamarynowane kawałki ligawy zostają załadowane do sita i zostają poddane obróbce suszenia przy użyciu dymu z drewna bukowego i olchowego. Nasz wędzarz czuwa nad całym procesem, a mięso traci aż 70% objętości. Precyzyjna kontrola temperatury i dymu zapewnia nie tylko odpowiedni stopień wysuszenia, ale także wspaniały aromat, który stanowi o unikalnym smaku Jerky. Na etapie suszenia każdy detal ma znaczenie – to dla naszej marki priorytet.

Specjalna komora pozwala na utrzymanie stałego poziomu wilgoci, a kawałki mięsa tracą resztki wody. Na tym etapie zawartość wody w mięsie spada do finalnych 15%.